Waar leg je een kelim neer ?

Meestal wordt een kelim gebruikt om het zitgedeelte in de woonkamer aan te kleden.

Maar ook kan een kelim voor het bed je slaapkamer een enorme “boost” geven of voor een warme ontvangst zorgen in de hal/gang. Kleine kelims kunnen een saai stukje mooier maken.

Combineren

Combineer 2 kleden in dezelfde kleurstelling, bijvoorbeeld een bij het zitgedeelte en een in de hal voor een nog mooier effect en eenheid. Een combinatie met een gestreept kleed werkt altijd erg goed, maar als je iets meer durft dan zijn er veel andere goede combinaties te maken. Zie ook de voorbeelden op de site bij “Combineren”.

Grote kelim/combineren

Kelims zijn, door het weefproces, vaak vrij lang en relatief smal. Als je een grote kelim zoekt is dat lastig omdat grote kelims schaars en relatief duur zijn. Een mogelijkheid om toch een groot oppervlak te bedekken is om twee lange kelims in afgestemde kleuren gedeeltelijk over elkaar heen te leggen waardoor je toch een oppervlakte van bijvoorbeeld 3.50 X 3.50 vierkante meter kunt bedekken met kelim.

Creëer eenheid en rust

Gebruik kleuren uit de kelim om eenheid en rust in het interieur te creëren door kleuren uit het kleed in andere interieur accessoires terug te laten komen.

Vlekken

Door de kelim met een vlek- en waterafstotende spray in te spuiten blijft je kelim langer schoon.

Kelim weven

Kijk eens op YouTube hoe een kelim wordt geweven. Zoek onder “Weaving kilim”.

0