Kelims & More importeert sinds 2009 kelims, kelim kussens en kelim lopers uit Turkije.

De kelims komen voornamelijk uit Anatolië. Dit is de Turkse naam voor het schiereiland in het uiterste westen van Azië dat vandaag de dag het Aziatisch deel van Turkije beslaat. De kleden uit dit gebied werden geweven door nomaden en variëren wat de ingeweven motieven betreft van ingewikkelde bloempatronen tot primitieve vormen waarvan gedacht wordt dat deze gebaseerd zijn op een vruchtbaarheidssymbool.

De vloerkleden zijn prachtig van kleur en verschillen in leeftijd van semi-oud (30-70 jaar) tot oud (70-90 jaar). Verschillende malen per jaar reis ik naar Turkije om de kleden zelf uit te zoeken.

De vloerkleden zijn geweven van wol, sterk en vormen een sfeervolle en warme aanvulling van uw interieur. Doordat de kleden soms wat grover en soms wat fijner zijn geweven en in veel kleurcombinaties te krijgen zijn valt er bij iedere interieurstijl wel een mooie combinatie te maken.

U vindt het moeilijk via de website een keuze te maken.

Wij doen ons best om de kleden zo duidelijk mogelijk op de website te presenteren desondanks kan het toch lastig zijn via de website een keuze te maken. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden die u bij uw keuze kunnen helpen;

– Extra foto’s

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere kleden dan kunt u mij altijd vragen wat extra foto’s aan u toe te sturen zodat u wellicht een beter beeld krijgt van het kleed.

– Een kleed op zicht.

U kunt het kleed gewoon bestellen en de zichttermijn van 14 dagen, die volgens “de algemene voorwaarden thuiswinkel” voor kopen op afstand geldt, gebruiken om te kijken of het kleed in uw interieur past en u bevalt. Binnen deze termijn kunt u het kleed terugsturen. U dient daarbij wel de kosten van het terugsturen voor eigen rekening te nemen. Zie voor verdere informatie omtrent retourneren onder “bestelinformatie” en dan “retourneren”.

– U komt zelf kijken.

Vindt u het prettiger de kleden zelf te komen bekijken dan bent u van harte welkom bij Kelims & More. Neemt u dan telefonisch of per email contact met mij op om een afspraak te maken.

U vindt in de collectie niet wat u zoekt.

Mocht u in de collectie van Kelims & More niet aantreffen wat u zoekt, laat mij dat dan gerust weten. De variatie van kelims in kleur en maat is enorm. Ik kan dan bij een volgende inkoopreis, vrijblijvend, naar het door u gewenste kleed uitkijken.

Elsbeth van Olffen

0